Meer resultaten voor oost

oost
Oost Wikipedia.
Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Oost of met Oost in de titel. Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Oost inzichtelijk te maken. Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Oost en verwijzingen daarnaartoe.
Oost en Westbroekpolder Wikipedia.
1 april 1970. De Oost en Westbroekpolder is een poldergebied en een voormalig waterschap in de gemeente Zoeterwoude in de provincie Zuid-Holland. De beide polders worden gescheiden door de Weipoortse Vliet en de Weipoortse weg. Langs deze weg ligt de buurtschap Weipoort.
Oost windstreek - Wikipedia.
In de koloniale periode sprak men in Nederland over De" Oost" als men Nederlands-Indië het tegenwoordige Indonesië bedoelde. Aardrijkskundige aanduidingen die naar deze windrichting genoemd zijn.: Oost Texel, een woonplaats op Texel. Kasteel Oost te Valkenburg. Oostende in Vlaanderen tegenover Westende, ook aldaar.
Oost Texel Wikipedia.
Zowel het voetpad als de huidige weg zijn vernoemd naar de familie Mossel, een geslacht van zeelieden dat in Oost al in 1640 voorkwam. Een oud volksverhaal over de inwoners van Oost is dat ze altijd te vroeg kwamen als ze ergens moesten zijn.
Oost Utrecht Wikipedia.
Wijk Oost Utrecht.nl. Zie de categorie Oost, Utrecht van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Wijken van Utrecht en overige plaatsen in de gemeente Wijken van Utrecht: Binnenstad Oost Leidsche Rijn West Overvecht Zuid Noordoost Zuidwest Noordwest Vleuten-De Meern.
Oost-Roemelië Wikipedia.
Oost-Roemelië Bulgaars: Iztochna Roemelija; Osmaans: Rumeli-i arkî; Turks: Dou Rumeli; Grieks: Anatoliki Romilia is de oude benaming voor het zuidelijke deel van het huidige Bulgarije. Het gebied was bij het Verdrag van San Stefano uit 1878 door Turkije aan Bulgarije afgestaan.
Oost-Groenlandstroom Wikipedia.
De derde laag heeft een relatief constante temperatuur en zoutgehalte. Ze loopt van 1000 meter diepte tot de bodem van de oceaan. Een van de belangrijkste aspecten van de Oost-Groenlandstroom is de hoeveelheid ijs die ze vervoert naar de Noord Atlantische Oceaan.
Oost-Vlaanderen Wikipedia.
Het toponiem Oost-Vlaanderen bestaat uit twee delen, namelijk oost" en Vlaanderen." Oost verwijst naar de oostelijke ligging ten overstaan van West-Vlaanderen. Vlaanderen verwijst naar het historische graafschap Vlaanderen. De naam Vlaanderen dook voor het eerst op in 358, toen de Franken Vlaanderengouw of pagus Flandrensis van de Romeinen onder het beheer kregen.
Amsterdam-Oost Wikipedia.
In 1998 werden de stadsdelen Oost en Watergraafsmeer samengevoegd tot stadsdeel Oost/Watergraafsmeer. In het stadsdeel Zeeburg werden in de jaren 90 de nieuwe buurten in het Oostelijk Havengebied gebouwd en sinds 2002 wordt IJburg gebouwd, dat oorspronkelijk ook wel met Nieuw-Oost werd aangeduid.

Contacteer ons