Resultaten voor oost

oost
Oost-Vlaanderen - Wikipedia.
TV Oost richt zich, zoals de naam reeds doet vermoeden, op het oosten van de provincie Oost-Vlaanderen onder andere Geraardsbergen, Dendermonde, Aalst en Sint-Niklaas en is gevestigd te Sint-Niklaas. De zender behoort tot de mediagroep Concentra en brengt hoofdzakelijk regionaal nieuws.
Oost-Roemelië Wikipedia.
Oost-Roemelië Bulgaars: Iztochna Roemelija; Osmaans: Rumeli-i arkî; Turks: Dou Rumeli; Grieks: Anatoliki Romilia is de oude benaming voor het zuidelijke deel van het huidige Bulgarije. Het gebied was bij het Verdrag van San Stefano uit 1878 door Turkije aan Bulgarije afgestaan.
Oost - Wikipedia.
Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Oost of met Oost indetitel. Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Oost inzichtelijk te maken. Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Oost en verwijzingen daarnaartoe.
Oost Texel - Wikipedia.
Zowel het voetpad als de huidige weg zijn vernoemd naar de familie Mossel, een geslacht van zeelieden dat in Oost al in 1640 voorkwam. Een oud volksverhaal over de inwoners van Oost is dat ze altijd te vroeg kwamen als ze ergens moesten zijn.
Oost Utrecht - Wikipedia.
Zie de categorie Oost, Utrecht van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Subwijken en buurten van de Utrechtse wijk Oost Abstede Buiten Wittevrouwen Galgenwaard Lodewijk Napoleonplantsoen en omgeving Maarschalkerweerd Oosterbuurt Oudwijk Rijnsweerd Rubenslaan en omgeving Schildersbuurt Sterrenwijk Tolsteegsingel en omgeving Utrecht Science Park Watervogelbuurt Wilhelminapark en omgeving.
Oost windstreek - Wikipedia.
In de koloniale periode sprak men in Nederland over De" Oost" als men Nederlands-Indië het tegenwoordige Indonesië bedoelde. Aardrijkskundige aanduidingen die naar deze windrichting genoemd zijn.: Oost Texel, een woonplaats op Texel. Kasteel Oost te Valkenburg. Oostende in Vlaanderen tegenover Westende, ook aldaar.
Amsterdam-Oost - Wikipedia.
Lijst van straten in Amsterdam, Stadsdeel Oost. Lijst van beelden in Amsterdam-Oost. Lijst van rijksmonumenten in Amsterdam-Oost. Lijst van gemeentelijke monumenten in Amsterdam-Oost. Externe links bewerken brontekst bewerken. Website van Stadsdeel Oost. Het geheugen van Oost - Historische verhalen over Amsterdam Oost.
Oost- en Westbroekpolder - Wikipedia.
De Oost- en Westbroekpolder is een poldergebied en een voormalig waterschap in de gemeente Zoeterwoude, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De beide polders worden gescheiden door de Weipoortse Vliet en de Weipoortse weg. Langs deze weg ligt de buurtschap Weipoort.
Oost-Groenlandstroom - Wikipedia.
De derde laag heeft een relatief constante temperatuur en zoutgehalte. Ze loopt van 1000 meter diepte tot de bodem van de oceaan. Een van de belangrijkste aspecten van de Oost-Groenlandstroom is de hoeveelheid ijs die ze vervoert naar de Noord- Atlantische Oceaan.

Contacteer ons